Sosyal medya devi Facebook, Türkiye’deki ilk topluluk merkezi “Facebook İstasyonu”nu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği (Habitat) işbirliğiyle İstanbul’da açtı!
Evet bu haber sizi olduğu kadar bizi de heyecanlandırdı.
Gelin birlikte “Facebook İstasyon”da ne gibi faaliyetler düzenlenecek, etkinliklere kimler katılabiliyor, istasyon tam olarak nerede ve daha fazlasını birlikte öğrenelim.
Facebook İstasyon’da ne gibi faaliyetler düzenlenecek?
- “Facebook İstasyon”, Türkiye’deki farklı toplulukların dijital dünyada büyümeleri için gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişimlerini, etkinlik düzenlemelerini sağlayacak desteği sunarak ve bu topluluklar arasında köprü kurarak bireyleri birbirine yakınlaştırmayı hedefliyor.
- Facebook İstasyon’da Sınırları Aşan Türkiye Projesi kapsamında 4.500 KOBİ’ye eğitim verilecek, She Means Business Projesi devam ettirilecek ve “Facebook ile Öne Çıkın” eğitimleriyle 20 bin kişi desteklenecek.
- Facebook platformlarının yarattığı büyümenin 209 bin kişilik bir istihdam yarattığı tahmin edilmekte ve katılımcılara dijital pazarlama, Facebook ürünleri alanındaki bilgilerin yanı sıra CV oluşturma, mülakatlarda dikkat edilmesi gereken unsurlar gibi farklı alanlarda da “Facebook İstasyonu” destek olacak.
- Yazılımcıların bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilecekleri, ilişki ağlarını geliştirebilecekleri ve buluşabilecekleri, sanal ve fiziksel ortamlar sağlamak için oluşturulan Developer Circles topluluk programı, İstanbul ve Ankara’da yer alan iki grup üzerinden yürütülüyor ve bu gruplar aracılığı ile ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, gerek İstanbul’daki gerek Ankara’daki grup liderleri aracılığı ile her ay farklı etkinlikler, eğitimler ya da söyleşiler organize ediliyor. Programa katılmak için Facebook İstasyon’u ziyaret edebilirsiniz.
- Facebook Dijital Gazetecilik Eğitimleri, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat Derneği ortaklığı ile yürütülüyor. Program, gazeteci ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikayeleştirme üzerine eğitmeyi hedefliyor. Program ile bir yıl içerisinde en az 500’ü kadın gazeteci/gazeteci adayı olmak üzere 1000 kişiye ulaşılması planlanıyor.
- Teknoloji, politika ve Türkiye hakkında güncel konuların Facebook ekiplerinden ilgili kişiler ile tartışıldığı programlarda, her ay farklı bir konunun üzerinde durulacak.
- Teknoloji, internet ve sosyal medya alanlarındaki pek çok önemli konunun, alanında uzman akademisyenler ile tartışıldığı yuvarlak masa toplantılarından oluşan etkinlikler,
- Gizlilikten siber güvenliğe, sosyal medya platformlarının ekonomik etkilerinden blockchain’e kadar pek çok farklı konunun tartışıldığı söyleşiler,
- Girişime ve girişimci olmayı hedefleyen bireylere rehber olmayı amaçlayan, girişimcilerin başarısızlığa uğrayan iş fikirleri ve girişimlerini anlattığı faydalı oturumlar,
- Farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcileri ve girişimcilik üzerine çalışan kurum, vakıf ve sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getirip aradıkları ilhamı bulmalarını sağlayacak 5 çayı etkinlikleri,
- Dijital platformlar üzerinden yurtdışına açılmayı başarmış küçük ve orta ölçekli işletme temsilcilerinin konuk olacağı “Sınırlarını Aşanlar Anlatıyor” etkinliği bünyesinde söyleşiler,
- Merak gideren, püf noktaları içeren, bilgilendiren kısa konuşma serileri… Tasarımdan pazarlamaya, insan kaynaklarından hukuka, merak ettiğiniz konuları kapsayan, öğle aralarında, kahve molalarında, iş çıkışında katılabileceğiniz, 15 ile 30 dakika arasında süren kısa ve net konuşma serileri de Facebook İstasyon’da sizi bekliyor.
- Facebook İstasyon’da sanata da her zaman yer var. Merkeze uğradığınızda harıl harıl çalışan bir sanatçı görürseniz yanına gidip biraz ilham almaktan çekinmeyin!
Facebook İstasyon’dan kimler yararlanabilecek?
Facebook İstasyon, dijital ortamda fark yaratmak isteyen herkese açık. Birey, işletme ya da STK olun dijital ortamda büyümenizi sağlayacak, ihtiyacınız olan desteği artık Facebook İstasyon’u ziyaret ederek veya programlarına katılarak edinebileceksiniz. Dahası da Facebook İstasyon’daki tüm aktiviteler ÜCRETSİZ.
Facebook İstasyon daha başka neler sunuyor?
Gün içinde rahatça çalışabileceğiniz ortak çalışma alanlarından, etkinlikleriniz için 40-100 kişilik alanlara ve onlarca toplantı odalarına… Kısacası fikir alışverişi yapıp üzerine çalışabileceğiniz pek çok alan Facebook İstasyon’da mevcut. Üstelik, çalışmaktan yorulanlar için minik mutfağında ÜCRETSİZ çay ve kahve servisi, hava almak için keyifli bir bahçesi dahi mevcut.
Facebook İstasyon nerede?
M2 metrosu İTÜ-Ayazağa İstasyonu’na 6dk (500m) yürüme mesafesinde bulunan Facebook İstasyon, Mekan Maslak 42 B Kule Rezidans’ta konumlanıyor. Facebook İstasyon’a otobüs ya da M2 Hacıosman metro hattı ile ulaşabilirsiniz. Giriş ise Ahi Evran Caddesi üzerinde.
Facebook İstasyon hangi gün ve saatlerde açık?
Facebook İstasyon, hafta içi 09:00 - 18:30 saatleri arasında açık. Bazı durum ve özel etkinlikler için hafta sonu boyunca ve standart çalışma saatlerinin dışında da açık olabiliyor.
Facebook İstasyon’da kimler ders ve etkinlik düzenleyebiliyor?
Herkes Facebook İstasyon’da kendi etkinliğini/eğitimini düzenleyebiliyor. Ancak etkinliğin dijital becerilere odaklanması gerektiğini ve mekan yönetiminden, öncesinde onay alınacağını göz önünde bulundurmayı unutmayın. Etkinlik ve ders başvurusu yapmak için buraya tıklayın.
Facebook İstasyon sadece İstanbul’da mı faaliyet gösterecek?
TOBB ve Habitat desteğiyle hayata geçen Facebook İstasyon, ilk merkezini İstanbul’da açmış olsa da TOBB ev sahipliğinde 8 yeni şehirde kullanıcılara destek vermeye devam edecek. Ankara, Antalya, İzmir, Denizli, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep ve Kayseri şehirlerinde düzenlenecek eğitimlerle Türkiye’deki KOBİ’leri, girişimleri ve öğrencileri destekleyeceği belirtildi.
Facebook İstasyon‘un mevcut program takvimini görüntülemek için buraya tıklayın.